[:gl]

TALCO
Ska-punk antifascista para rebelarse bailando

Ska, punk, rock, folk, música balcánica… no Punkchanka de Talco caben todos os xéneros, sempre que se presten ao baile e á crítica política. Nacida en Marghera, un barrio industrial das aforas de Venecia coñecido por acoller unha das maiores rebelións obreiras da historia de Italia, esta banda alternativa leva máis de dez anos cultivando éxitos por toda Europa co seu imparable apetito pola festa e pola troula, dentro do marco da reivindicación anti-fascista, anti-racista e anti-capitalista.

Talco volve ao SonRías Baixas cun novo disco debaixo do brazo. And the winner isn’t, publicado en febreiro deste 2018, dálle al clásico Punkchanka da banda un matiz moito máis punk rock de corte californiano, introducindo cores folk que nos recodarán algúns momentos de Mazel Tov, o álbum que lanzou a banda hai case 10 anos. Trátase dunha viaxe ao interior do espectáculo da degradación humana, moral e política. Unha expresión de pesimismo sobre a natureza humana en todos os aspectos da vida cotiá, na idade da falta de cultura e do desenvolvemento do control social a través das redes.

Formación:
Guitarras e voz: Dema
Baixo: Ketto
Batería: Nick
Guitarra: Jesus
Trompeta: Rizia
Saxo tenor: Cioro

Máis información: Web | Facebook | Twitter | Youtube

Discografía
2018 And the winner isn’t
2015 Silent Town
2014 10 Years
2012 Gran Galà
2010 La Cretina Commedia
2009 St. Pauli
2008 Mazel Tov
2006 Combat Circus
2004 Tutti Assolti

[:es]

TALCO
Ska-punk antifascista para rebelarse bailando

Ska, punk, rock, folk, música balcánica… en el Punkchanka de Talco caben todos los géneros, siempre que se presten al baile y a la crítica política. Nacida en Marghera, un barrio industrial de las afueras de Venecia conocido por acoger una de las mayores rebeliones obreras de la historia de Italia, esta banda alternativa italiana lleva máis de diez años cosechando éxitos por toda Europa con su imparable apetito por la fiesta y el cachondeo, dentro del marco de la reivindicación anti-fascista, anti-racista y anti-capitalista.

Talco llega al SonRías Baixas con un nuevo disco debajo del brazo. And the winner isn’t, publicado en febrero de este 2018, le da al clásico Punkchanka de la banda un matiz mucho más punk rock de corte californiano, introduciendo colores folk que nos recodarán algunos momentos de Mazel Tov, el álbum que lanzó la banda hace casi 10 años. Se trata de un viaje al interior del espectáculo de la degradación humana, moral y política. Una expresión de pesimismo sobre la naturaleza humana en sí en todos los aspectos de la vida cotidiana, en la edad de la falta de cultura y el desarrollo del control en las redes sociales.

Formación:
Guitarras e voz: Dema
Baixo: Ketto
Batería: Nick
Guitarra: Jesus
Trompeta: Rizia
Saxo tenor: Cioro

Máis información: Web | Facebook | Twitter | Youtube

Discografía
2018 And the winner isn’t
2015 Silent Town
2014 10 Years
2012 Gran Galà
2010 La Cretina Commedia
2009 St. Pauli
2008 Mazel Tov
2006 Combat Circus
2004 Tutti Assolti

[:]